Meditatie biedt de kans om je geest te kalmeren en te concentreren, om te ontspannen en om verbinding te maken met jezelf.

De meditatie van een geest die volkomen stil is, is de gelukzaligheid waarnaar de mens altijd op zoek is. Meditatie is géén vlucht, meditatie is de essentie van het leven zelf! Het kan overal gebeuren zittend in de bus, staand in de wachtrij van de supermarkt, of wanneer je een boswandeling maakt, naar de vogels luistert, naar de glimlach van een kind kijkt of wanneer je een geliefde aanraakt.

Via oefeningen, zoals o.a. bewust ademen en concentratie oefeningen, leer ik je meditatie. Meditatie is aanwezig zijn in het hier en nu. Ik help je om deze staat te vinden en om dit in je dagelijks leven te integreren.

Meditatie is altijd een element in mijn yogalessen, daarnaast bied ik meditatiecursussen aan, waarbij we dieper ingaan op de theorie en filosofie van meditatie en natuurlijk uitgebreid oefenen.

In deze 8 weekse cursus gaan we op ontdekkingsreis. We zullen een innerlijke reis maken. We ontdoen ons van alle verhalen die we ons in der loop de jaren hebben toegeëigend. Een wakker worden in onszelf. We hoeven eigenlijk helemaal niets te doen, we zijn er al. Het gaat erom ons dit weer te herinneren.

Vreugde is ons geboorterecht.

Locatie: Koppenhinksteeg 13.

Data: nog nader te bepalen

Tijd: 20.15 – 21.30

Kosten : €175