Lenteverlichting 2018

Durf jij stil te zijn?

Op zondag 6 mei organiseert Yogahaven een speciale editie van de Stadsverlichting: de Lenteverlichting bij de Waterlelie in de Leidse Hout. De meditatie start als altijd om 20.00 en eindigt om 21.00. Wees welkom en nodig zoveel mogelijk mensen uit!

De lente is een periode waarin wij bloeien, groeien, stralen en verbinden. De kou hebben we achter ons gelaten, de warmte van de lente vindt zijn gelijke in onze harten. 6 mei kunnen wij onze harten met elkaar verbinden en de stilte in ons zelf laten uitwaaieren over de stad.

In stilte voelen we ons weer verbonden – met onszelf, elkaar en het grote geheel. De eenheid achter de verscheidenheid wordt voelbaar.

 

 

Op zondag 6 mei, 20.00 uur laten we de stilte spreken. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt. Vervolgens zijn we samen een uur stil.

 

In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is het minder druk op de spoedeisende hulp, is er minder geweld op straat en wordt er meer gelachen.

yoga en meditatie volg je bij yogaschool leiden

Namaste,

Frank en Jacqui.

Adres: De Waterlelie in de Leidse Hout, Leiden

Info: https://www.facebook.com/Stadsverlichting-Leiden-446688099045806/

Zie de Lente

Barst plots in de sneeuw de helleborus open
trompettert leven en knalt geel forsythia.
Guur waait de lente weg de stille winter
dun hoog licht verdrijft behaaglijk vuur.
Ineens moet alles uit zijn grond of tak
in bermen joelen paardebloemen
de kromme wilg rilt in zijn lichte groen.
Daar staan wij ook, naakt en koud met bloesem
in grijzig haar en willen warm en wild
en dat we houden van die schrille kleuren
van elkaar.

Marjoleine de Vos 
Uit: Kat van sneeuw

 

 

 

Kerstverlichting 2016.

Kerstmis is de ideale tijd om een positief geluid te laten horen: stilte. In stilte voelen we ons weer verbonden – met onszelf, elkaar en het grote geheel. De eenheid achter de verscheidenheid wordt voelbaar en oplossingen dienen zich aan. Op woensdag 28 december, 20.00 uur laten we de stilte spreken. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt. Vervolgens zijn we samen een half uur stil.

stadsverlichting meditatieDeze uitnodiging gaat niet alleen uit naar mensen die gewend zijn om te mediteren, maar naar iedereen. Laten we met z’n allen samenkomen: jong, oud, rechts, links, rijk, dakloos, staatloos. Iedereen is welkom.

Als iedereen een kaarsje meeneemt zetten we Yogahaven in het volle licht. Het aansteken van de kaarsjes verloopt in stilte evenals de meditatie die volgt. Het gevoel dat we willen uitstralen is te vangen in de woorden ‘harten zonder grenzen’. Zet je hart open en laat de liefde stromen.

Nodig zoveel mogelijk mensen uit je netwerk uit. Dit is een unieke kans om een positief ‘geluid’ te laten horen en een stap te zetten richting een samenleving die vanuit oplossingen denkt, in warmte, licht en liefde. Kerstverlichting komt voort uit Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber om steden in flow te brengen. Sinds Stadsverlichting in 2011 werd gelanceerd zijn er ruim 946 huiskamers die meedoen in 23 landen. Onderzoek laat zien dat het effect van mensen die samen stil zijn harmoniserend en verlichtend werkt – niet alleen op degenen die mediteren, maar ook op hun omgeving. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is het minder druk op de spoedeisende hulp, is er minder geweld op straat en wordt er meer gelachen.

Namaste,

Frank en Jacqui.

Adres:

Yogahaven 54

2312 ML Leiden.

 

 

 

 

Beste Yogi’s,

Ook in de zomer kun je yoga blijven volgen bij Yogaschool Leiden. Vanaf 1 september zijn er twee momenten in de week.

Je kunt kiezen om de les op vrijdagochtend te blijven volgen. Je kunt in plaats daarvan nu ook les volgen op de donderdagavond van 20.15-21.45, deze start op 1 september.

yogaschool leiden nieuws

Van 13 juli t/m 24 juli ben ik in Kreta. Er zijn geen lessen in deze periode.

Tot dan.

Fijne zomer.

Hartelijke groet,

Frank.

 

Beste allemaal,

Zondagavond 19 juni is er weer Stadsverlichting in Yoga Haven.
Vanaf 19.45 zijn jullie van harte welkom langs te komen voor een uur meditatie.

Vriendelijke groet,

Frank

Yogaschool Leiden