Meditatie is totale aandacht voor alles dat zich aandient. Als je eet, ben je met je volle aandacht bij het eten.  Als er aandacht is is er geen “mij” . Alleen als er geen aandacht is, is er een geconstrueerd zelf. Vanuit dit zelf ontstaat pijn, verdriet, angst, hebzucht, verslaving. Meditatie is het ontbreken van een zelf.  Als er volledige aandacht is, is het denken stil en rustig. Alles ontvouwt zich vanuit deze stilte. Dan wordt het gehele leven heilig.

De meditatie van een geest die volkomen stil is, is de gelukzaligheid waarnaar de mens altijd op zoek is. Meditatie is géén vlucht, meditatie is de essentie van het leven zelf! Het kan overal gebeuren zittend in de bus, staand in de wachtrij van de supermarkt, of wanneer je een boswandeling maakt, naar de vogels luistert, naar de glimlach van een kind kijkt of wanneer je een geliefde aanraakt!

In de 8 weekse cursus gaan we op ontdekkingsreis. We zullen een innerlijke reis maken. We ontdoen ons van alle verhalen die we ons in der loop de jaren hebben toegeëigend. Een wakker worden in onszelf. We hoeven eigenlijk helemaal niets te doen, we zijn er al! Het gaat erom ons dit weer te herinneren.

Vreugde is ons geboorterecht!

yoga en meditatie volg je bij yogaschool leiden

Tot gauw.

Locatie: Kaasmarktschool (Koppenhinksteeg 13)

Data: 04, 11, 18, 25 september, 09, 16, 23 en 30 oktober

Tijd: 09.30 – 10.30

Aanmelden via: yogaschool.leiden@gmail.com