Lenteverlichting 2018

Lenteverlichting 2018

Op zondag 6 mei organiseert Yogahaven een speciale editie van de Stadsverlichting: de Lenteverlichting. We zullen in een kring van gelijkgestemden het licht verspreiden in de Waterlelie ( De Leidse Hout). De meditatie start als altijd om 20.00 en eindigt om 21.00. Wees welkom en nodig zoveel mogelijk gelijkgestemden uit!

De lente is een periode waarin wij bloeien, groeien, stralen en verbinden. De kou hebben we achter ons gelaten, de warmte van de lente vindt zijn gelijke in onze harten. 10 juni kunnen wij onze harten met elkaar verbinden en de stilte in ons zelf laten uitwaaieren over de stad.

In stilte voelen we ons weer verbonden – met onszelf, elkaar en het grote geheel. De eenheid achter de verscheidenheid wordt voelbaar. Op zondag 10 juni, 20.00 uur laten we de stilte spreken. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt. Vervolgens zijn we samen een uur stil.

Deze uitnodiging gaat niet alleen uit naar mensen die gewend zijn om te mediteren, maar naar iedereen. Laten we met z’n allen samenkomen: jong, oud, rechts, links, rijk, dakloos, staatloos. Iedereen is welkom.

Als iedereen een kaarsje meeneemt laten we ons omringen door het licht. Het aansteken van de kaarsjes verloopt in stilte evenals de meditatie die volgt. Het gevoel dat we willen uitstralen is te vangen in de woorden ‘harten zonder grenzen’. Zet je hart open en laat de liefde stromen.

Nodig zoveel mogelijk mensen uit je netwerk uit. Dit is een kans om een positief ‘geluid’ te laten horen en een stap te zetten richting een samenleving waarin warmte, licht en liefde mogelijk is.

Lenteverlichting komt voort uit Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber om steden in flow te brengen. Sinds Stadsverlichting in 2011 werd gelanceerd zijn er ruim 946 huiskamers die meedoen in 23 landen. Onderzoek laat zien dat het effect van mensen die samen stil zijn harmoniserend en verlichtend werkt – niet alleen op degenen die mediteren, maar ook op hun omgeving. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is het minder druk op de spoedeisende hulp, is er minder geweld op straat en wordt er meer gelachen.

Namaste,

Frank en Jacqui.

Adres: De Waterlelie in de Leidse Hout, Leiden

Info: https://www.facebook.com/Stadsverlichting-Leiden-446688099045806/